Friday, August 1, 2008

Dutch

Groepuitnodigings code:
Dit is een prachtig portret. Zou je deze foto aan de <a href="http://www.flickr.com/groups/6millionpeople/discuss/72157602145386585/" >6 Million People</a> groep willen toevoegen? Wij zijn fotos en portretten van 6 miljoen verschillende mensen aan het verzamelen, ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de Holocaust. We moeten een waanzinnige hoeveelheid foto's verzamelen, dus nodig aub al je contacten uit en voeg zoveel mogelijk verschillende portretfoto's toe.

'Gezien in deze groep' code:
Bedankt voor het toevoegen van deze foto aan <a href="http://www.flickr.com/groups/6MillionPeople/" >6 Million People</a> , omdat we 6 miljoen foto's en portretten van verschillende mensen verzamelen ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de Holocaust. Voeg aub zoveel mogelijk verschillende foto's toe, en nodig anderen uit om het zelfde te doen.

Het doel van de groep:
Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er ongeveer zes miljoen Joden vermoord door Nazi Duitsland en haar bondgenoten. Volgens het US Holocaust Museum in Washington , DC, is de Holocaust de aanduiding van een systematische, bueaucratische en staatsgesponsorde campagne vol met onderdrukking en moord. Richten de Nazi's zich in het begin voornamelijk op het aannemen van rasistische en discriminerende wetten, aan het eind van de oorlog moesten alle Europese Joden vermoord zijn.
Het doel van deze groep is het verzamelen van 6 miljoen foto's van verschillende mensen, met op elke foto slechts één persoon, om er bij stil te staan hoe ongelooflijk veel Joden er zijn vermoord door de Nazi's en om zowel hen als alle andere slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken.

Alhoewel de Nazi's zich voor het grootste gedeelte op de Joden richtten zijn er ook vele andere slachtoffers: Tienduizenden Roma zigeuners, en minimaal tweehonderdduizend psychiatrische patienten. En wanneer de Nazi tirannie zich door Europa verspreid vervolgen en vermoorde ze nog vele miljoenen slachtoffers. Meer dan drie miljoen Sovjet krijgsgevangenen zijn vermoord of stierven aan de hongersdood, ziektes of mishandeling. De Nazi's vermoorden tienduizenden niet-Joodse Poolse intellectuele en religeuze leiders en deporteerden miljoenen Poolse en Russische burgers voor dwangarbeid. Vanaf de eerste jaren van het Nazi regime werden homosexuelen en andere 'niet door het systeem geaccepteerden' vervolgd. Duizenden politieke dissidenten (Communisten, Socialisten vakbondsleden) en religieuze dissidenten (zoals Jehova Getuigen) werden ook vervolgd. Velen van hen vonden de dood tijdens langdurige opsluiting of zware mishandeling.

De Verenigde Naties bevestigt opnieuw dat "de Holocaust, wat resulteerde in het vernietigen van éénderde van alle Joden samen met een ontelbare hoeveelheid slachtoffers uit andere minderheden, altijd een waarschuwing zal blijven voor alle mensen tegen de gevaren van haat, intolerantie, racisme en onderdrukking."

Help ons mee, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust, door foto's toe te voegen --foto's van uzelf, uw geliefden en anderen-- aan onze groep. Voeg zoveel mogelijk foto's toe als u maar wilt, maar alstublieft niet meer dan 1 foto van dezelfde persoon, zodat we op het eind een collectie van 6 miljoen foto's van 6 miljoen verschillende mensen hebben. Het gaat ons een behoorlijke tijd kosten om 6 miljoen foto's te verzamelen -dat zijn 200,00 Flickr pagina's met elk 30 foto's per pagina- maar ons doel is 6 jaar of minder. Als we het project beindigd hebben zal het een nagedachtenis zijn aan allen die zijn gestorven, en zal het aantal foto's duidelijk maken hoe enorm veel slachtoffers er zijn gevallen. Bedankt voor uw hulp en support om samen ons doel te halen.

Hou de sfeer in de groep aub serieus, neem contact op met een administrator als u zelf binnen de groep mee wilt helpen.

Informatiebronnen: www.ushmm.org & www.un.org

Groep regels:
1) Respect!. Voor zowel de sfeer in de groep als voor de leden.
2) Post zoveel foto's als je wilt.
3) Op elke foto behoord exact 1 persoon te staan.
4) Niet meer dan 1 foto van diezelfde persoon aub!
5) Alleen foto's gemaakt door u, van u, of van uw vrienden of familie.
6) Geen Porno.
7) Het kan zijn dat op een gegeven moment sommige foto's uit dit project op niet-commerciele basis gebruikt zullen worden buiten Flickr om deze groep te promoten, maar altijd binnen de sfeer en in het belang van deze groep. Nooit zal iemands foto prominent gebruikt worden zonder diens nadrukkelijke toestemming.
8) (Optioneel) AUB tag uw foto's met "6 Million People" of 6MillionPeople
9) (Optioneel) Voeg aub zoveel mogelijk foto't toe zolang ze maar binnen de groepregels passen. We hebben 60.000 leden nodig, waarvan er elk 100 foto's toevoegen; Het is een zware uitdaging, maar het gaat lukken.

No comments: