Saturday, August 9, 2008

Hungarian

Kód fotó invitációhoz
Ez egy bámulatos portré. Kérlek add hozzá a képet a <a href="http://www.flickr.com/groups/6millionpeople/discuss/72157603520996662/" >6 Million People</a> csoporhoz, ahol 6 millió különböző ember fényképét és portréját szeretnénk összegyűjteni az összes Holokauszt áldozat emlékének adózva. Ehhez sok emberre és sok képre van szükség, ezért kérlek hívd meg a csoportba az ismerőseidet és ezen a képen kívülj addj hozzá portrékat a saját fotóidból.

"Itt láttam" kód
Ezt a képet a <a href="http://www.flickr.com/groups/6MillionPeople/" >6 Million People</a> csoportban láttam, ahol 6 millió különböző ember fényképét és portréját szeretnénk összegyűjteni az összes Holokauszt áldozat emlékének adózva. Ehhez sok emberre és sok képre van szükség, ezért kérlek hívd meg a csoportba az ismerőseidet és ezen a képen kívülj addj hozzá portrékat a saját fotóidból.

A csoport missziója
A II. Világháború alatt a Németország és csatlósai hozzávetőlegesen 6 millió zsidót öltek meg. A washingtoni Holokauszt Múzeum szerint a Holokauszt szó jelentése: szisztematikus, büroktratikus és állam által tamogatott módon végbemenő üldözés és gyilkosság.

A második világháború előtt meghozott, faji szempontból megkülönböztető törvényekkel kezdődik a náci kampány, mely az európai zsidóság tömeggyilkosságáva fajult a háború végére. Ennek a csoportnak az a célja, hogy összegyűjtsön 6 millió különböző ember képét - mindegyik képen egy embert ábrázolva - annak a hatalmas számú zsidónak ábrázolásaként, akiket a nácik világháború alatt meggyilkoltak. A gyűjtemény segít majd emlékezni rájuk és náci Németország többi áldozataira is.

Habár a zsidók voltak az elsődleges áldozatai a náci rasszizmus, több tízerem roma és legalább 200.000 mentális- vagy mozgássérült ember is kivégzésre került. Ahogy a náci zsarnokság terjedt Európában, több millió embert öltek meg és üldöztek el. Több mint 3 millió szovjet hadifogolyt gyilkoltak meg vagy halltak meg éhezésben, betegségben vagy a rossz bánásmód miatt. Több tízezer nem zsidó lengyel is áldozatul esett - főként értelmiségi és vallási vezetők -, és több millió lengyel és szovjet állampolgárt deportáltak munkatáborokba. A názi rezsim a kezdetektől üldözte a homoszexuálisokat és másokat, akikről úgy vélték, hogy társadalmilag elfogadhatatlanok. Több ezer politikailag (beleértve a kommunistákat, szocialistákat és a szakszervezeti tagokat) és vallásilag (például Jehova tanuit) másként gondolkodót is célba vettek. Közülük sokan halltak meg az elzárás és annak rossz körülményei miatt

Az ENSZ közgyűlés megerősíti, hogy "a Holocaust, ami a kisebbségek számtalan tagjának és a zsidó emberek egyharmadának a megölésével végződött, örökké a gyűlölet, vakbuzgóság, rasszizmus és előítélet veszélyeire való figyelmeztetés lesz a világ minden embere számára."

Segíts nekünk a fotóiddal, hogy tiszteletteljesen emlékezhessünk a holokauszt áldozataira - veled, a szeretteiddel és másokkal együtt - ebben a csoportban. Adj annyi fotót a csoporthoz, amennyit jónak látsz, de kérünk, hogy egy emberről csak egy képet, hiszen a csoport célja, hogy 6 millió különböző ember legyen a témája az egyes fotóknak. Tudjuk, hogy a 6 millió kép összegyűjtése sok időt fog igénybe venni - ami 200.000 Flickr oldal, oldalanként 30 képpel -, de a célunk, hogy maximum 6 év alatt összegyújenek a fotók. Amikor befejezzük a projektet, azoknak szóló emlék lesz, akik meghaltak, megmutatva a sok fényképpel, hogy mennyi emberről is van szó. Köszönet azért, hogy támogatsz minket és segítesz elérni a célunkat.

Kérlek tartsd tiszteletben a csoport szellemiségét, és kérlek lépj kapcsolatba a csoport adminisztrátorával, ha szeretnél segíteni a csoport moderálásában.

Források: www.ushmm.org és www.un.org

Csoport szábolyok:
1) Kérlek tartsd tiszteletben a csoport szellemiségét és tagjait.
2) Küldj annyi fotót, amennyit csak jónak látsz.
3) Minden fotón pontosan csak egy ember szerepelhet.
4) Kérlek ne adj a csoporthoz egy emberről több képet.
5) Csak olyan képeked küldj, amit Te készítettél, vagy amin Te, barátaid vagy családtagjaid szerepelnek.
6) Tilos bármilyen pornográf tartalmú kép hozzáadása a csoporthoz.
7) A csoporthoz adott képeket felhasználhatjuk más, a Flickr rendszeren kívül, szigorúan nem-kereskedelmi célból a csoport promótálására és a csoport szellemiségével összhangban. Természetesen senki fotóját nem használjuk fel ilyen célra a szerző engedélye nélkül.
8) (Opcionális) Kérlek add a "6 Million People" vagy a 6MillionPeople tag-et a fotóidhoz
9) (Opcionális) Kérlek adj hozzá minél több olyan képet, mely megfelel a csoport szabályainak. 60 ezer ember esetén, mindekinek 100 képet kellene hozzáadni a csoporthoz, hogy meglegyen a 6 millió kép; ez elég kemény feladat, de Mi képesek vagyunk megcsinálni a segítségeddel.

No comments: