Sunday, August 10, 2008

Slovak

Pozyvaci kod
Toto je fantasticky obraz. Prosim pridaj tento obrazok do 6 Million People. Zbierame fotografie a podobizne 6 milionov odlisnych ludi ako pamiatku na obete Holokaustu. Potrebujeme zozbierat co najviac ludi, tak prosim pozvy svoje kontakty.


Ak vidis tuto spravu
Dakujeme za pridanie fotografie do 6 Million People. Zbierame fotografie a podobizne 6 milionov odlisnych ludi ako pamiatku na obete Holokaustu. Prosim pridaj co najviac kontaktov kolko mozes.


Informacia o tejto akcii
Cez druhu svetovu vojnu, nemecky Nacisti a ich kolaboranti zavrazdili priblizne 6 milionov Zidov. Podla US Holocaust Museum in Washington DC, Holokaust je nazov pre systematicka, byrokraticka a statom podporovana kampan prenasledovania a vrazdenia.
Od zaciatku druhej svetovej vojny bolo od postupneho diskriminovania osobnych slobod az k masovemu vrazdeniu vsetkych Zidov zijucich v Europe. Cielom tejto akcie je zozbierat 6 milionov fotografii rozdielnych ludi, s tym ze kazdy bude zastupeny jednou fotogafiou, ako vyjadrenie masivneho cisla zavrazdenych Zidov pocas druhej svetovej vojny, ako aj pamiatky obetiam nacistickeho Nemecka.


I ked boli Zidia prvoradymi obetami nacistickeho rezimu, i ostatne ciele ako tisicky romov a priblizne 200 000 mentalne a psychicky postihnutych ludi, ktory boli obetami tyranie sirenej po Europe. Dalej viac ako tri miliony sovietskych vojakov, ktory boli pocas vojny zabijany hladom, chorobami a tyranim. Nacisticky vrahovia zabili tisicky nezidovskych poliakov, vratane nabozenskych lidrov a miliony Poliakov a Rusov boli deportovali do koncetracnych taborov. Od prvych rokov nacistickeho rezimu boli homosexuali a ostatny socialne neakceptovatelny prenasledovany. Tisicky politickych disidentov {vtatane komunistov, Socialistov} a nabozenskych prestavitelov boli taktiez cielami. Tisicky z tychto ludi zomrelo ako dosledok veznenia a tyrania.


Organizacia Spojenych Narodov deklarovala ze Holokaust ma za nasledok zavrazdenie viac ako tretiny zidovskej populacia ako aj nespocetne mnozstvo ostatnych mensin, ktory budu varovanim pre ostatnych, ktory budu nebezpecim nenavisti, fanatizmu, rasizmu.


Prosim pomozte nam pamatovat si obete holokaustu a preto pridaj svoje fotografie svojich znamych a milovanych.
Pridaj co najviac fotografii kolko mozes, ale prosim kazdu osobu reprezentuj iba jednou fotografiou. Tymto sposobom by sme mali nazbierat 6 milionov fotografii. Uvedomujeme si ze to bude travat dlhi cas nazbierat tychto 6 milionov fotografii. Odhadujeme to na
200 000 stran s 30 fotografiami na kazdej strane. Ale bude uspech ak sa nam to podari do 6 rokov alebo menej.
Dakujeme za pomoc a sirenie tejto dobrej veci.


Prosim akceptuj vaznost tejto akcie a v pripade nejasnosti kontaktuj administratora.


Zdroje: www.ushmm.org
www.un.org


Pravidla akcie:
1] Prosim akceptuj sukromie a vaznost nasich clenov
2] Pridaj tolko fotografii, kolko mozes
3] Jedna fotografia bude reprezentovat jednu osobu
4] Prosim pridaj za kazdu osobu iba jednu fotografiu
5] Pridaj fotografiu iba svojich znamych alebo rodiny
6] Nie eroticky material
7] Pridane fotogafie nebudu pouzite na komercne ucely, pri vsetkych bude akceptovane sukromie ich vlastnikov.
8] Prosim nazvy subor s fotorafiami alebo fotografiu nazvom "6 Million People " alebo 6MillionPeople
9] Prosim pridaj co najviac fotografii. budeme potrebovat 60 000 clenov ktory kazdy prida 100 fotografii. Bude to tazke ale zvladneme to.

No comments: