Sunday, August 10, 2008

Norwegian

Invitasjonskode
Dette er et utsøkt portrett. Du er herved invitert til å legge dette bildet i 6 Million People-gruppa. Vi samler bilder og portretter av 6 millioner mennesker for å minnes ofrene for Holocaust. Vi må invitere mange; vær så snill å invitere dine kontakter, og legg også til andre portretter du har tatt.


Sett her-kode
Takk for at du la dette bildet i 6 Million People. Vi samler bilder og portretter av 6 millioner mennesker for å minnes ofrene for Holocaust. Legg gjerne til flere, og inviter andre til å gjøre det samme.


Erklæring
Omtrent 6 millioner jøder ble myrdet av Nazi-Tyskland og deres allierte i løpet av den 2. verdenskrig. Ifølge US Holocaust Museum i Washington, DC er Holocaust definert som systematisk, byråkratisk og statsstyrt forfølgelse og mord. Det som startet med rasediskrimerende lover i førkrigsårene kulminerte i massemordet på alle europeiske jøder i krigens siste år. Alt satt i system av det tyske Nazipartiet. Denne gruppens mål er å samle bilder og portretter av 6 millioner mennesker, en person på hvert bilde, for å representere det enorme antall jøder som ble myrdet av nazistene og for å minnes dem og andre ofre.

Selv om jødene var hovedmålet for nazistene rasisme, ble også andre folkegrupper forfulgt og drept. Titusenvis av Romanifolket og minst 200 000 fysisk og psykisk utviklingshemmede døde. Nazistene myrdet millioner av mennesker, etterhvert som de erobret nye deler av Europa. Mer enn 3 millioner sovjetiske krigsfanger ble drept, eller døde av sult, sykdom eller dårlig behandling. Titusenvis av polske intellektuelle, og religiøse ledere, ble også drept. Millioner ble deportert som slaver. Helt fra nazistene kom til makten ble homofile og andre sosialt uaksepterte forfulgt. Tusenvis av politiske (kommunister, sosialister og fagforeningsfolk) og religiøse (f eks Jehovas Vitner) ble også forfulgt. Mange døde som et resultat av fengsling og mishandling.

FNs Generalforsamling stadfester at 'Holocaust, som resulterte i myrderiet av en tredel av det jødiske folk, i tillegg til utallige medlemmer av andre minoriteter, vil for alltid være en advarsel om farene ved hat, bigotteri, rasisme og fremmedfrykt.'

Vær så snill og hjelp oss å minnes Holocaust ved å legge dine bilder - av deg, de du har kjær og andre - til gruppen vår. Legg til så mange bilder du vil, men ikke mer enn ett bilde av èn person, slik at vi til slutt har 6 millioner bilder av mennesker, med en ny person på hvert bilde. Det kommer til å ta lang tid å nå 6 millioner - det er 200 000 Flickr-sider med 30 bilder hver - men målet vårt er mindre enn 6 år. Når prosjekter er ferdig, vil det være et minnesmerke over de som døde, som vil gjøre det mulig å visualisere alle disse menneskene. Takk for at du hjelper oss å nå vårt mål.

Hold gruppen seriøs, og kontakt en administrator dersom du ønsker å hjelpe til med å moderere gruppen.

Kilder: www.ushmm.org & www.un.org


Grupperegler:
1) Respekter gruppens og medlemmenes tone.
2) Legg til så mange bilder du ønsker.
3) Hvert bilde skal inneholde kun én person.
4) Ikke legg til mer enn ett bilde av én person.
5) Kun bilder tatt av deg eller dine venner/din familie.
6) Ingen porno
7) Bilder i denne gruppa kan komme til å bli brukt på ikke-kommersiell basis utenfor Flickr, i gruppens ånd, for å promotere den. Ingen bilder vil bli brukt på en fremtredende plass uten eierens tillatelse.
8) (Valgfri) Tag bildene dine med "6 Million People" eller 6MillionPeople
9) (Valgfri) Legg til mange bilder til gruppa, men kun bilder som passer gruppereglene. Vi kommer til å trenger 60 000 medlemmer som legger til 100 bilder hver; det blir vanskelig, men vi kan klare det.

No comments: